Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012


iXone 101 – Πλήρες Τεστ και Παρουσίαση
439$ - www.dhgate.com


To iXone 101 με Win 7 είναι το πρώτο tablet που αγόρασα από την στιγμή που άρχισα την ενασχόληση μου με τις συγκεκριμένες συσκευές. Η χρήση του προοριζόταν κυρίως για DJing, ένας τομέας στον οποίο αποδίδει εξαιρετικά. Από εκεί και πέρα, είναι ένα τυπικό netbook σε ότι αφορά τις δυνατότητες του αλλά με το πλεονέκτημα της μεγαλύτερης ευχρηστίας του λόγω της tablet μορφής του.



1. Συσκευασία – Περιεχόμενα – Εξωτερική περιγραφή

Το κουτί αλλά και η συσκευή είναι generic και καθώς δεν υπάρχει τίποτε τυπωμένο ούτε στο iXone 101  αλλά ούτε και στο κουτί. Δεν γνωρίζω αν η συσκευσία έχει αλλάξει στο μεσοδιάστημα. Όπως φαίνεται στην φωτογραφία, το κουτί βρίσκεται σε άθλια κατάσταση και ακριβώς έτσι το παρέλαβα. Η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι και το tablet θα βρισκόταν σε μία παρόμοια κατάσταση, αλλά ευτυχώς ήταν άθικτο. 




Ανοίγοντας το κουτί, βρίσκουμε το iXone 101, ένα user manual, τον φορτιστή ρεύματος και ένα CD με τους drivers.





Το iXone 101  είναι στιβαρό και καλαίσθητο, με πολύ καλή ποιότητα κατασκευής κατά την γνώμη μου, ενώ το πρώτο πράγμα που κάνει άμεση εντύπωση είναι ότι μοιάζει σαν ένα υπερμενθυμένο iPhone.

Εμφανισιακά, το βρίσκω όμορφο σαν συσκευή. Η πίσω πλευρά είναι μαύρου χρώματος, με ασημί χρώμα περιμετρικά του πλαισίου. 


Στην μπροστά όψη υπάρχει το γνωστό από τα android tablets πλήκτρο Back(στα δεξιά) το οποίο όμως λειτουργεί μόνο για την εμφάνιση του custom control panel της συσκευής. Επίσης στην εμπρόσθια όψη βρίσκεται και η κάμερα ανάλυσης 1.3MP(στα αριστερά). 


Στην αριστερή πλευρά κάτω υπάρχει το πλήκτρο ενεργοποίησης, 2 είσοδοι full USB, είσοδος ρεύματος και πλήκτρα αυξομείωσης της φωτεινότητας της οθόνης. 


Στην δεξιά πλευρά βρίσκεται η 3η full USB είσοδος, μία θύρα miniVGA με την μορφή HDMI(η οποία όμως δεν λειτουργεί) και η είσοδος για ακουστικά.



Οι διαστάσεις του είναι 29(μ)x15(υ)x2(π) και το βάρος του 1070 γραμμάρια.




  
2. Software

Το iXone 101  περιέχει την trial έκδοση των Windows 7 Ultimate, χωρίς να υπάρχει κάτι το ιδιαίτερο αναφοράς καθώς η λειτουργία είναι ικανοποιητικότατη και ταχύτατη εξαιτίας των 2GB RAM που διαθέτει.


 3. Hardware
 
Το iXone 101  φοράει επεξεργαστή Intel Atom N450 στα 1.66Ghz και διαθέτει 2GB RAM και 320GB σκληρό δίσκο(βγαίνει και με 500GB HD), εμπρόσθια κάμερα ανάλυσης 1.3MP, G-Sensor και φυσκά ενσωματωμένο Wi-Fi. Η οθόνη του είναι capacitive 10.1 ιντσών με ανάλυση 1024 x 600 και υποστηρίζει 2 σημεία αφής.



4. Οθόνη

Η οθόνη του iXone 101 είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη και απαιτεί μόνο ένα απαλό άγγιγμα. Είναι επίσης ιδιαίτερα ακριβής και εύχρηστη. Η φωτεινότητα και η ευκρίνεια της βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο, κάτι που συμβάλλει ιδιαίτερα στην ευκολότερη χρήση του.


5. Επεξεργαστής/Γραφικά

H αδυναμία των επεξεργαστών Atom και της κάρτας γραφικών GMA3150 σε ότι αφορά την αναπαραγωγή βίντεο υψηλότερης ανάλυσης είναι ήδη γνωστή και θα περιοριστώ λέγοντας μόνο ότι και το iXone 101  δεν διαφέρει στον συγκεκριμένο τομέα από οποιοδήποτε άλλο τυπικό netbook με τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά.



6. Συνδεσιμότητα και υποδοχές

Την τυπική συνδεσιμότητα που συναντάμε στα netbooks, βρίσκουμε και στο iXone 101, με 3 Full USB εισόδους. Αρνητικό είναι το γεγονός ότι λόγω μειωμένου πλάτους η κλασσική VGA έξοδος έχει αντικατασταθεί από μία mini HDMI, η οποία υποτίθεται ότι μεταφέρει μόνο αναλογικό σήμα. Σε καμία περίπτωση ως σήμερα δεν κατάφερα να την κάνω να λειτουργήσει.

Κάμερα

Το iXone 101  διαθέτει μία τυπικής ποιότητας κάμερα ανάλυσης 1.3MP, η οποία αποδίδει ικανοποιητικά μέσα στα όρια των δυνατοτήτων της.

Wi-Fi

Ο δέκτης Wi-Fi του iXone 101  είναι σταθερός αλλά όχι και από τους ισχυρότερους. Παρ’όλ’αυτά βλέπει δίκτυα σε κοντινές αποστάσεις, το σήμα διατηρείται χωρίς προβλήματα και η γενικότερη πλοήγηση στο διαδίκτυο είναι ευχάριστη.


Έξοδος ακουστικών – Ηχεία – Μικρόφωνο 

 Παρέχεται η standard έξοδος ακουστικών μέσω μίας εξόδου stereo mini jack. Υπάρχει 1 ηχείο στο πίσω μέρος του iXone 101  και η παρεχόμενη ένταση είναι πολύ ικανοποιητική. Σε ότι αφορά την ποιότητα του αναπαραγόμενου ήχου, βρίσκεται στα φυσιολογικά επίπεδα για αυτήν την κατηγορία. Η ευαισθησία και ποιότητα του ενσωματωμένου μικροφώνου είναι επίσης ικανοποιητική και κρίνεται επαρκής.


7. Μπαταρία

Το iXone 101 διαθέτει μπαταρία ιόντων λιθίου με χωρητικότητα 3000mAh, παρέχοντας κατά μέσο όρο αυτονομία 2 εώς 3 ώρες. Την μέγιστη διάρκεια την δίνει μόνο με το wifi κλειστό και την φωτεινότητα της οθόνης στο ελάχιστο. Τυπική και πολύ μικρή λοιπόν η διάρκεια και στην περίπτωση του iXone 101, το οποίο “μαστίζεται” από το μεγαλύτερο και γνωστότερο πρόβλημα που διακρίνει τα περισσότερα windows tablets και δεν είναι άλλο από την πολύ μικρή διάρκεια της μπαταρίας.  


Τελικό Συμπέρασμα 

Το iXone 101  είναι ένα πολύ καλής ποιότητας και κατασκευής tablet με εξαιρετική οθόνη και όμορφο σχεδιασμό, κατά την προσωπική μου άποψη πάντα.

Είναι μία πολύ καλή εναλλακτική πρόταση για οποιονδήποτε χρειάζεται οπωσδήποτε λειτουργικό σύστημα Windows αλλά δεν θέλει κλασσικό netbook, και πάντα με την προυπόθεση ότι η κύρια χρήση του θα γίνεται ως επί το πλείστον όντας συνδεμένο στο ρεύμα.

Το iXone 101  διατίθεται στην Ελλάδα από το e-tablet στην έκδοση με 500GB σκληρό δίσκο στην τιμή των 399 ευρώ.


 Video Reviews @ Tabletistas Network on YouTube


 _________________________________
 Tabletistas
Android/Windows Tablets Reviews & News
 ______________________________________________________________________

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου