Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011


Herotab C9 – Πλήρες Τεστ και Παρουσίαση


To Herotab C9 είναι ένα ολοκληρωμένο και ποιοτικό tablet 7 ιντσών που συνδυάζει εργονομία και πολύ καλά τεχνικά χαρακτηριστικά σε προσιτή τιμή.



Το tablet της δοκιμής παραχωρήθηκε από την εταιρία e-tablet, την οποία και ευχαριστώ πολύ για την πρωτοβουλία της.


1. Συσκευασία – Περιεχόμενα – Εξωτερική περιγραφή

Το κουτί στο οποίο περιέχεται το Herotab C9, είναι προφανώς αυτό που χρησιμοποιούταν στην προηγούμενη έκδοση του Herotab C9 καθώς  η φωτογραφία στο επάνω μέρος του κουτιού είναι αυτή του προηγούμενου C9. 





Ανοίγοντας το κουτί, βρίσκουμε το Herotab C9, ένα user manual, τον φορτιστή ρεύματος και ένα καλώδιο mini USB σε αρσενικό.






Το Herotab C9 δίνει την αίσθηση ενός ιδιαίτερα συμπαγούς και καλά κατασκευασμένου και συναρμολογημένου προιόντος. Είναι και αυτό unbranded και δεν αναγράφεται τίποτα στο πίσω ή μπροστά μέρος του, εκτός των FC και CE πιστοποιήσεων.



Εμφανισιακά, είναι ένα ιδιαίτερα όμορφο tablet και σε αυτό συντελεί το ασημί χρώμα στο μπροστά δεξιό μέρος όπου βρίσκονται τα φυσικά πλήκτρα για την ένταση του ήχου, ενεργοποίησης της συσκευής, Back, Search, Menu και Ηome. Στη δεξιά πλευρά υπάρχουν(από αριστερά προς τα δεξιά) οι διαθέσιμες υποδοχές του Herotab C9 – είσοδος ρεύματος, mini HDMI, mini USB OTG, είσοδος ακουστικών. To  μικρόφωνο βρίσκεται στην εμπρόσθια όψη. Η πίσω πλευρά είναι λευκού χρώματος και και διαθέτει επίσης και ενσωματώμενη βάση στήριξης μεταλλικού χρώματος από πλαστικό. Η συγκεκριμένη βάση στήριξης είναι πολύ χαμηλής ποιότητας και δίνει την αίσθηση ότι δεν θα διαρκέσει για πολύ. Προσωπικά μου φάνηκε πολύ εύκολο να σπάσει. Στην πίσω όψη υπάρχουν επίσης 2 ηχεία, οι υποδοχές για κάρτα MicroSDHC(εώς 32GB)  και SIM(ενεργοποιημένη στο 3G μοντέλο), το πλήκτρο Hard Reset και η κάμερα ανάλυσης 2MP.


Οι διαστάσεις του είναι 20.1(μ)x11.2(υ)x1.35(π) και το βάρος του 414 γραμμάρια.




Βαθμολογία : 8 


Σχόλιο : H έλλειψη ακουστικών, μίας δεύτερης εισόδου mini USB Host σε συνδυασμό με την unbranded εμφάνισή του, στοιχίζουν στο Herotab C9 μία υψηλότερη βαθμολογία.


2. Software(OS, Applications & Android Market)

Η εκτέλεση όλων των εφαρμογών είναι πολύ γρήγορη, χωρίς κολλήματα ή κρασαρίσματα(εκτός ελαχίστων περιπτώσεων) ενώ και το Android Market λειτουργεί απροβλημάτιστα, είναι ταχύτατο και παρέχει ολοκληρωτική πρόσβαση σε όλες τις διαθέσιμες εφαρμογές.


Το λειτουργικό του σύστημα είναι το android 2.2 και οι stock εφαρμογές που περιλαμβάνει είναι :



Angry Birds / Internet Browser / Calculator / Calendar / Camera / Clock / eBook / Email / File Manager / Flash Player / Gallery / GPS Test / Google Maps / Google Market / Google  Latitude / Google Navigation / Google Music Player / Google Search / Google Places / Library / Facebook / News / Office Suite / Task Manager / Treasure Box / Twiter / Video Player / Weather / YouTube


Βαθμολογία :  9


Σχόλιο : Παρ’όλο που το Android 2..2 που είναι εγκατεστημένο λειτουργεί άψογα θα ήθελα να είχε την έκδοση 2.3 καθώς τα περισσότερα tablets έχουν προχωρήσει σε αυτήν την έκδοση.


 3. Hardware
 
Το Herotab C9 φοράει επεξεργαστή Samsung S5PV210 στο 1Ghz, υποβοηθούμενος από την κάρτα επεξεργασίας γραφικών PowerVR SGX540. Διαθέτει 512ΜΒ RAM και 4GB ROM, οπίσθια κάμερα ανάλυσης 2MP, G-Sensor 360 μοιρών, Bluetooth, GPS και φυσκά ενσωματωμένο Wi-Fi. Η οθόνη του είναι capacitive 7 ιντσών με ανάλυση 800 x 480 και υποστηρίζει 2 σημεία αφής.


Βαθμολογία :  9.5


Σχόλιο :  H ύπαρξη Bluetooth και ενσωματωμένου δέκτη GPS συμβάλλουν καθοριστικά στην αυξημένη χρηστικότητα και βαθμολόγηση του Herotab C9.


4. Οθόνη

Το Herotab C9 έχει capacitive οθόνη 7 ιντσών με ανάλυση 800 x 480 και υποστηρίζει 2 σημεία αφής. Είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη και απαιτεί μόνο ένα απαλό άγγιγμα. Είναι επίσης ιδιαίτερα ακριβής και εύχρηστη. Σε σχέση με το QuickSilver C7 έχει καλύτερη αίσθηση και απόκριση. Έχει επίσης μεγάλη αντανάκλαση, κάτι που είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα των tablets  σε αυτήν την κατηγορία τιμής.


Η φωτεινότητα της κυμαίνεται στα φυσιολογικά για την κατηγορία επίπεδα και η εικόνα της γενικώς είναι καθαρή και.


Σε ανοιχτά περιβάλλοντα με έκθεση στον ήλιο είναι εξαιρετικά δύσκολο να χρησιμοποιηθεί ακόμα και με την φωτεινότητα στο μέγιστο, κάτι εντελώς αναμενόμενο βέβαια, από την στιγμή που ακόμα και τα πολύ ακριβότερα tablets δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν με απόλυτη επιτυχία σε μία τέτοιου είδους χρήση.


Βαθμολογία :  9


Σχόλιο : Ευαισθησία και άνεση χαρακτηρίζουν την οθόνη του Herotab C9.


5. Επεξεργαστής/Γραφικά


Ο Samsung S5PV210 είναι από τους πλέον διαδεδομένους επεξεργαστές για tablets και μία σίγουρη επιλογή σε ότι αφορά την σωστή εκτέλεση της πλειοψηφίας των εφαρμογών που θα του αναθέσουμε.


Video


Ο Samsung S5PV210 αναπαράγει κάθε είδους αρχείο βίντεο. Συγκριτικά όμως με το QuickSilver C7 δεν κατάφερε να αναπαράγει ομαλά αρχεία τύπου MKV 1080p, ούτε και το MP4 που χρησιμοποιώ στις δοκιμές μου, παρουσιάζοντας καθυστέρηση και πολύ μικρό “σπάσιμο” της εικόνας.


3D παιχνίδια


Κανένα πρόβλημα στον τομέα των παιχνιδιών κάτι αναμενόμενο φυσικά. Τόσο το Asphalt HD όσο και το PES2011 λειτουργούν εξαιρετικά και χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση.


Βαθμολογία : 9


Σχόλιο : Η αδυναμία σωστής αναπαραγωγής περιεχομένου 1080p και MP4 κοστίζει στο Herotab C9 την άριστη βαθμολόγηση.


6. Συνδεσιμότητα και υποδοχές

Το Herotab C9 διαθέτει τις standard υποδοχές σύνδεσης που βρίσκουμε στην πλειονότητα των tablets στην κατηγορία των 7 ιντσών.


Mini USB


Η mini USB που διαθέτει το Herotab C9 υποστηρίζει μόνο τη σύνδεση της συσκευής με ηλεκτρονικό υπολογιστή για την μεταφορά αρχείων. Δεν αναγνωρίζει USB sticks ή ενσύρματο ποντίκι/πληκτρολόγιο. Σίγουρα ένα μεγάλο μειονέκτημα το οποίο μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με την χρήση ενός Bluetooth ποντικιού ή πληκτρολογίου.


Mini HDMI


Η έξοδος mini HDMI λειτουργεί άψογα. Η σύνδεση ενός καλωδίου HDMI αναγνωρίζεται άμεσα από το Herotab C9, μεταφέροντας ταχύτατα την εικόνα στην τηλεόραση. Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο είναι ότι το Herotab C9 κάνει cloning της εικόνας του στην τηλεόραση, δηλαδή διατηρεί την εικόνα αυτούσια στην οθόνη του και παράλληλα η ίδια εικόνα προβάλλεται και στην τηλεόραση που έχει συνδεθεί. Παράλληλα, ο ήχος μεταδίδεται τόσο μέσω HDMI όσο και από την αναλογική έξοδο ακουστικών.


Κάμερα


Το Herotab C9 διαθέτει μία υψηλότερης ποιότητας κάμερα ανάλυσης 2MP, η οποία αποδίδει ικανοποιητικά μέσα στα όρια των δυνατοτήτων της. Το γεγονός ότι βρίσκεται στο πίσω μέρος της συσκευής πιστεύω ότι αφαιρεί μεγάλο μέρος από την χρησιμότητα της.


Wi-Fi / 3G


Ο δέκτης Wi-Fi του Herotab C9 είναι πολύ σταθερός και ευαίσθητος. Βλέπει δίκτυα σε κοντινές αποστάσεις, το σήμα διατηρείται χωρίς προβλήματα και η γενικότερη πλοήγηση στο διαδίκτυο είναι ευχάριστη.

Υποστηρίζει σύνδεση 3G μέσω USB modem, σύμφωνα με τον κατασκευαστή ενώ υπάρχει και η έκδοση με ενσωματωμένο 3G παρέχοντας δυνατότητα για πλοήγηση στο διαδίκτυο όχι όμως και τηλεφωνικών κλήσεων. 


Έξοδος ακουστικών – Ηχεία – Μικρόφωνο 


Παρέχεται η standard έξοδος ακουστικών μέσω μίας εξόδου stereo mini jack. Υπάρχει 2 ηχεία στο πίσω μέρος του Herotab C9 και η παρεχόμενη ένταση είναι πολύ ικανοποιητική. Σε ότι αφορά την ποιότητα του αναπαραγόμενου ήχου, βρίσκεται στα φυσιολογικά επίπεδα για αυτήν την κατηγορία. Η ευαισθησία και ποιότητα του ενσωματωμένου μικροφώνου είναι επίσης ικανοποιητική και κρίνεται επαρκής.

Bluetooth / GPS

Το Bluetooth και ο ενσωματωμένος δέκτης GPS λειτουργούν άψογα συμβάλλοντας στην περαιτέρω χρηστικότητα του Herotab C9. Σε ότι αφορά τον δέκτη GPS, είναι αρκετά ευαίσθητος και πολύ σταθερός. Χρειάζεται περίπου 30-45 δευτερόλεπτα σε ανοιχτό χώρο και χωρίς εμπόδια για να κλειδώσει το σήμα και αφού γίνει αυτό, το σήμα διατηρείται χωρίς διακοπές. Στο video η ενεργοποίηση και λήψη σήματος GPS έγινε εντός του δωματίου με το Herotab C9 τοποθετημένο στο παράθυρο.
 
Βαθμολογία : 8.5


Σχόλιο : Η έλλειψη λειτουργίας Host στην διαθέσιμη mini USB είσοδο και η οπίσθια κάμερα, συμψηφίζονται οριακά από την ύπαρξη Bluetooth και GPS


7. Μπαταρία

Το Herotab C9 διαθέτει μπαταρία ιόντων λιθίου με χωρητικότητα 3500mAh, παρέχοντας κατά μέσο όρο αυτονομία 4 εώς 6 ώρες ανάλογα πάντα με την χρήση και τις ρυθμίσεις που έχουμε κάνει. Για μία πλήρη φόρτιση χρειάζεται 3 ώρες.

Πιο συγκεκριμένα, στην αναπαραγωγή Full HD 1080p video ανάλυσης 1920 x 1080, με τον Mobo Player, την φωτεινότητα στο 50%, την ένταση του ήχου στο 75% και το Wi-Fi απενεργοποιημένο, η μπαταρία του Herotab C9 διήρκησε 4 ώρες και 32 λεπτά και περίπου στον ίδιο χρόνο βρίσκεται η διάρκεια και στην περίπτωση του gaming, ανάλογα με το πόσο απαιτητικό είναι το παιχνίδι βέβαια.

Στα ίδια επίπεδα διάρκειας βρίσκεται η μπαταρία και στον τομέα του internet surfing με το Wi-Fi ενεργοποιημένο, δηλαδή 4-5 ώρες και ανάλογα πάντα με το περιεχόμενο της πλοήγησης μας.

Κατά την χρήση του GPS, η διάρκεια της μπαταρίας κυμαίνεται από 3 εώς 4 ώρες.

Σε κατάσταση sleep mode το Herotab C9 καταναναλώνει απειροελάχιστη ενέργεια και δεν έχει κανένα πρόβλημα κατά την επαναφορά του.


Βαθμολογία : 9


Σχόλιο : Πάνω από τον μέσο όρο η αυτονομία του  Herotab C9, θα ικανοποιήσει την πλειοψηφία των χρηστών.

Τελικό Συμπέρασμα 

Το Herotab C9 παρ’ότι είναι ένα πολύ καλής ποιότητας και κατασκευής tablet έχει όμως το μεγάλο μειονέκτημα  κατά την προσωπική μου άποψη της έλλειψης USB Host λειτουργίας στην μία και μοναδική θύρα mini USB που διαθέτει. Παράλληλα, αδυνατώ να καταλάβω το σκεπτικό τοποθέτησης της κάμερας στο πίσω μέρος.

Παρ’όλ’αυτά όμως, το Herotab C9  παραμένει ένα ιδιαίτερα χρηστικό tablet με πολύ καλή οθόνη, δυνατό και καταξιωμένο επεξεργαστή, συνδεσιμότητα Bluetooth ενώ το ενσωματωμένο GPS to μετατρέπει σε έναν άριστο πλοηγό για τους λάτρεις των ταξιδιών αλλά και τους επαγγελματίες οδηγούς.



Βαθμολογία(Μ.Ο) : 8.8


Σχόλιο : Με την προυπόθεση ότι τα 2 βασικά μειονεκτήματα του, όπως τα θεωρώ εγώ προσωπικά, δεν είναι ιδιαίτερης σημασίας, το Herotab C9 αποτελεί μία έξοχη επιλογή.


 Video Reviews @ Tabletistas Network on YouTube


 _________________________________
 Tabletistas
Android/Windows Tablets Reviews & News
___________________________________________________



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου