Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011


MID V7 – Πλήρες Τεστ και Παρουσίαση


To MID V7 είναι ένα από τα οικονομικότερα tablets 7 ιντσών που υπάρχουν. Βρίσκεται και αυτό αρκετό καιρό στο προσκήνιο και έχει τύχει πολύ μεγάλης υποστήριξης και ανάπτυξης από την διεθνή κοινότητα των developers



1. Συσκευασία – Περιεχόμενα – Εξωτερική περιγραφή

Το κουτί αλλά και η συσκευή είναι generic και καθώς δεν υπάρχει τίποτε τυπωμένο ούτε στο MID V7 αλλά ούτε και στο κουτί, το οποίο ήταν σε κάκιστη κατάσταση όταν μου παραδόθηκε το δέμα, και φυσιολογικά κατέληξε στον κάδο σκουπιδιών. Ευτυχώς το MID V7 επέζησε χωρίς την παραμικρή απώλεια.

                                                                                                               
 
Το MID V7 λοιπόν συνοδεύεται από ένα user manual(το οποίο έχει χαθεί), τον φορτιστή ρεύματος, ένα dongle στο οποίο περιέχονται 2 θύρες full USB και η θύρα Ethernet RJ45 και ένα ζευγάρι ακουστικά(ψείρες). 



Εμφανισιακά, ακολουθεί την κλασσική σχεδιαστική γραμμή των περισσότερων tablets. Η πίσω πλευρά είναι ασημί χρώματος, και η μπροστά μαύρη. Στην μπροστά όψη υπάρχει μόνο το πλήκτρο Back(στα δεξιά) και η κάμερα ανάλυσης 0.3MP(στο κέντρο). Στην επάνω πλευρά υπάρχουν τα πλήκτρα Menu και αυξομείωσης της έντασης του ήχου. Στην αριστερή βρίκεται το πλήκτρο On/Off, ενώ στην δεξιά η υποδοχή του μικροφώνου, η είσοδος για ακουστικά, η είσοδος για την κάρτα MicroSD(εώς 16GB), η υποδοχή για το dongle, τα 2 ηχεία και η υποδοχή για τον φορτιστή. 



Οι διαστάσεις του είναι 19.2(μ)x12.5(υ)x1.2(π) και το βάρος του 366 γραμμάρια.




Βαθμολογία : 6 


Σχόλιο : Λόγω της  generic συσκευασίας και εμφάνισης του και της μέτριας ποιότητας κατασκευής του.


2. Software(OS, Applications & Android Market)

Η εκτέλεση των εφαρμογών είναι γρήγορη και σωστή(τουλάχιστον αυτές που μπορούν να τρέξουν αναφορικά με τις δυνατότητες που παρέχει ο επεξεργαστής και η μνήμη του MID V7), ενώ και το Android Market λειτουργεί απροβλημάτιστα, είναι αξιοπρεπές σε ταχύτητα λαμβάνοντας υπ’όψιν βέβαια ότι έχω εγκαταστήσει την τελευταία έκδοση 3.2 του Android Market, η οποία είναι πιο “βαριά” σε ότι αφορά τις προηγούμενες εκδόσεις, αλλά δεν παρέχει ολοκληρωτική πρόσβαση σε όλες τις διαθέσιμες εφαρμογές. Το MID V7 υποστηρίζει και αναπαράγει flash περιεχόμενο με αρκετό σπάσιμο στην εικόνα λόγω της χαμηλής επεξεργαστικής ισχύς του. Το Youtube λειτουργεί άψογα όπως φαίνεται και στο video review.

To MID V7 μπορεί να έχει permanent root χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Z4Root και με την εφαρμογή Root Explorer μπορούμε να επέμβουμε και να διαγράψουμε ή να εγκαταστήσουμε εφαρμογές που σε κάθε άλλη περίπτωση θα ήταν αδύνατο.


Το συγκεκριμένο tablet αγοράστηκε πριν από 6 μήνες και έκτοτε του έχω αλλάξει τουλάχιστον 4 διαφορετικές custom roms σε αναζήτηση της καλύτερης και σταθερότερης. Για αυτόν τον λόγο δεν μπορεί να βαθμολογηθεί αναφορικά με τις stock εφαρμογές του καθώς δεν κράτησα αρχείο με τις εφαρμογές που είχε όταν το παρέλαβα. Η ευκολία όμως εγκατάστασης άλλων roms, λειτουργεί θετικά και σε συνδυασμό με την επαρκή και ικανοποιητική του απόκριση με βάση τα τεχνικά του χαρακτηριστικά αποτελεί μία ιδιαίτερα οικονομική και λειτουργική πρόταση.


Βαθμολογία :  7.5


Σχόλιο : Tο Android 2..2 που είναι εγκατεστημένο λειτουργεί απροβλημάτιστα και η εγκατάσταση εναλλακτικών roms είναι εύκολη, παρέχοντας μεγάλη ευελιξία και περιθώρια βελτίωσης της απόδοσης του MID V7.


 3. Hardware
 
Το MID V7 φοράει επεξεργαστή VIA VM8650 στα 800Mhz. Διαθέτει 256ΜΒ RAM και 2GB ROM, εμπρόσθια κάμερα ανάλυσης 0.3MP, G-Sensor 360 μοιρών, και φυσκά ενσωματωμένο Wi-Fi. Η οθόνη του είναι resistive 7 ιντσών με ανάλυση 800 x 480 και υποστηρίζει 2 σημεία αφής.


Βαθμολογία :  6


Σχόλιο :  Τεχνικά χαρακτηριστικά κάτω του μέσου όρου αλλά απολύτως αναμενόμενο αναλογικά με την τιμή στην οποία προσφέρεται.


4. Οθόνη

Το MID V7 έχει resistive οθόνη 7 ιντσών με ανάλυση 800 x 480 και υποστηρίζει 2 σημεία αφής. Είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη για resistive καθώς επίσης  ακριβής και εύχρηστη. Μία σημαντική παρατήρηση που πρέπει να γίνει σε αυτό το σημείο, είναι το γεγονός ότι η απόκριση της οθόνης βελτιώθηκε κατακόρυφα μετά την εγκατάσταση μίας custom rom. H απόκριση και απόδοση της οθόνης με την stock rom δεν ήταν τόσο ικανοποιητική.


Η φωτεινότητα και η ευκρίνεια της βρίσκονται σε ικανοποιητικά επίπεδα, με τα γνωστά μειονεκτήματα σε ότι αφορά την χρήση του MID V7 σε ανοιχτά περιβάλλοντα και με έκθεση στον ήλιο.

Βαθμολογία :  8.0


Σχόλιο : Πολύ καλή απόκριση και αίσθηση για την κατηγορία του, απαραίτητα όμως με την χρήση μίας καλύτερης rom από αυτήν που είναι αρχικά εγκατεστημένη(εκτός βέβαια αν ο κατασκευστής την βελτίωσε, πραγμα που δεν είχα την δυνατότητα να διαπιστώσω).


5. Επεξεργαστής/Γραφικά


Ο VIA VM8650 έχει χρησιμοποιηθεί και χρησιμοποιείται ακόμη σε κάποια tablets χαμηλού κόστους παρέχοντας όμως ικανοποιητικές και τίμιες επιδόσεις αναφορικά πάντα με το επίπεδο τιμής στο οποίο προσφέρεται.


Video


Η αναπαραγωγή βίντεο στο MID V7 είναι ικανοποιητική. Αναπαράγει σωστά τα αρχεία τύπου AVI, MP4 και MKV(χαμηλής ανάλυσης μόνο) κάνοντας το ένα ιδιαίτερα προσιτό media player. Σε ότι αφορά τα αρχεία της δοκιμής δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα στα Fringe, The Losers και Californication, όμως δεν μπόρεσε να αναπαράγει τα δύο full hd αρχεία MKV.


3D παιχνίδια


To MID V7 δεν έχει τις δυνατότητες για απαιτητικά παιχνίδια και ειδικά 3D. Τα Angry Birds απέδωσαν οριακά με ελαφρό σπάσιμο στο frame rate.

Βαθμολογία : 6.5


Σχόλιο : To MID V7 όπως είναι λογικό υπολείπεται σε δυνατότητες, παραμένει όμως ένα πολύ καλό entry level media player .


6. Συνδεσιμότητα και υποδοχές

Το MID V7 διαθέτει υποδοχή σύνδεσης με ειδικό dongle στο στο οποίο περιέχονται 2 θύρες full USB και η θύρα Ethernet RJ45 για την σύνδεση USB sticks και ενσύρματου πληκτρολογίου ή ποντικιού, των οποίων η σύνδεση λειτουργεί άψογα.

Κάμερα


Το MID V7 διαθέτει μία τυπικής ποιότητας κάμερα ανάλυσης 0.3MP, η οποία αποδίδει ικανοποιητικά μέσα στα όρια των δυνατοτήτων της.

Wi-Fi / 3G


Ο δέκτης Wi-Fi του MID V7 είναι αρκετά σταθερός και ευαίσθητος, επηρρεάζεται όμως από εμπόδια (π.χ. τοίχους) με αποτέλεσμα η χρήση του σε διαφορετικούς χώρους και πιο απομακρυσμένους από το router  να γίνεται προβληματική.

Υποστηρίζει σύνδεση 3G μέσω USB modem, σύμφωνα με τον κατασκευαστή.


Έξοδος ακουστικών – Ηχεία – Μικρόφωνο 


Παρέχεται η standard έξοδος ακουστικών μέσω μίας εξόδου stereo mini jack. Υπάρχουν 2 ηχεία στην δεξιά πλευρά του MID V7 και η παρεχόμενη ένταση είναι πολύ ικανοποιητική. Σε ότι αφορά την ποιότητα του αναπαραγόμενου ήχου, βρίσκεται στα φυσιολογικά επίπεδα για αυτήν την κατηγορία. Η ευαισθησία και ποιότητα του ενσωματωμένου μικροφώνου είναι επίσης ικανοποιητική και κρίνεται επαρκής.

 
Βαθμολογία : 6.0


Σχόλιο : Λόγω της ελλειπούς ευαισθησίας του δέκτη wi-fi, που περιορίζει σημαντικά την χρηστικότητα του MID V7.


7. Μπαταρία

Το MID V7 διαθέτει μπαταρία ιόντων λιθίου με χωρητικότητα 3200mAh, παρέχοντας κατά μέσο όρο αυτονομία 2,5  εώς 3 ώρες ανάλογα πάντα με την χρήση και τις ρυθμίσεις που έχουμε κάνει. Για μία πλήρη φόρτιση χρειάζονται περίπου 90 λεπτά.

Πιο συγκεκριμένα, στην αναπαραγωγή AVI και MP4 video με την φωτεινότητα στο 50%, την ένταση του ήχου στο 75% και το Wi-Fi απενεργοποιημένο, η μπαταρία του MID V7 διήρκησε 2 ώρες και 36 λεπτά.

Με το Wi-Fi ενεργοποιημένο, και συνεχές playback video στο youtube η διάρκεια ήταν 2 ώρες κα 6 λεπτά. Σε κατάσταση sleep καταναλώνει επίσης πολύ λίγη ενέργεια.


Βαθμολογία : 6.0


Σχόλιο : Χαμηλή διάρκεια μπαταρίας που συμβαδίζει με την γενικότερη χαμηλού κόστους κατασκευαστική φιλοσοφία του συγκεκριμένου tablet.


Τελικό Συμπέρασμα 

Το MID V7 είναι ένα αξιοπρεπές, τίμιο αλλά και μέτριας κατασκευαστικής ποιότητας και αίσθησης tablet. Στην χαμηλή τιμή που προσφέρεται από διάφορες πηγές, προσφέρει αρκετά για μία οικονομική εισαγωγή στο Android, ενώ θα μπορούσε να αποτελέσει και ένα πολύ καλό δώρο για παιδιά μικρότερων ηλικιών και όχι μόνο.

Βαθμολογία(Μ.Ο) : 6.57


Σχόλιο : Μία πολύ προσιτή πρόταση στην κατηγορία των 7 ιντσών παρ’όλο που από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών και δυνατοτήτων είναι πλέον ξεπερασμένο.


 Video Reviews @ Tabletistas Network on YouTube





 _________________________________
 Tabletistas
Android/Windows Tablets Reviews & News
___________________________________________________ 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου