Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011


Herotab M10V2 – Πλήρες Τεστ και Παρουσίαση


To Herotab M10V2 έχει αντέξει στο πέρασμα του χρόνου(που για τα tablets είναι αρκετά μικρός), και βρίσκεται ακόμα στην παραγωγή, γεγονός που αποδεικνύει ότι είναι ένα ποιοτικό tablet και με μεγάλη υποστήριξη από την διεθνή κοινότητα των developers



1. Συσκευασία – Περιεχόμενα – Εξωτερική περιγραφή

Το κουτί αλλά και η συσκευή είναι generic και καθώς δεν υπάρχει τίποτε τυπωμένο ούτε στο Herotab M10V2 αλλά ούτε και στο κουτί εκτός της λέξης  MID.


Ανοίγοντας το κουτί, βρίσκουμε το Herotab M10V2, ένα user manual, τον φορτιστή ρεύματος, ένα καλώδιο 30pin σε αρσενικό USB για σύνδεση με PC,  ένα καλώδιο 30pin σε θυληκό USB για σύνδεση USB sticks, εμσύρματου πληκτρολογίου ή ποντικιού, και ένα ζευγάρι ακουστικά(ψείρες). 



 

Το Herotab M10V2 είναι στιβαρό και καλαίσθητο ενώ το πρώτο πράγμα που κάνει άμεση εντύπωση είναι η σχεδόν απόλυτη ομοιότητα του με το iPad 1. 




Εμφανισιακά, το βρίσκω όμορφο σαν συσκευή. Η πίσω πλευρά είναι ασημί χρώματος, ενώ υπάρχει και ένα μαύρο προστατευτικό καπάκι το οποίο αφαιρείται για να φανερώσει την είσοδο για την κάρτα MicroSD(εώς 32GB). Στην μπροστά όψη υπάρχει μόνο το πλήκτρο Back(στα δεξιά) και η κάμερα ανάλυσης 1.3MP(στα αριστερά ). Στην επάνω πλευρά υπάρχει το πλήκτρο Menu και Search, και ο διακόπτης για το κλείδωμα περιστροφής της οθόνης. Στην αριστερή βρίκεται το πλήκτρο On/Off, η υποδοχή του μικροφώνου(στην οποία βρίσκεται και η λειτουργία Hard Reset) και η είσοδος για ακουστικά. Στην δεξιά πλευρά βρίσκονται η 30pin υποδοχή, το ηχείο και η υποδοχή για τον φορτιστή. 




Οι διαστάσεις του είναι 24.2(μ)x19(υ)x1.4(π) και το βάρος του 746 γραμμάρια.



Βαθμολογία : 8 


Σχόλιο : Λόγω της  generic συσκευασίας και εμφάνισης του.


2. Software(OS, Applications & Android Market)

Η εκτέλεση όλων των εφαρμογών είναι πολύ γρήγορη, χωρίς κολλήματα ή κρασαρίσματα(εκτός ελαχίστων περιπτώσεων) ενώ και το Android Market λειτουργεί απροβλημάτιστα, είναι ταχύτατο αλλά δεν  παρέχει ολοκληρωτική πρόσβαση σε όλες τις διαθέσιμες εφαρμογές.


Το λειτουργικό του σύστημα είναι το Android 2.2 και οι stock εφαρμογές που περιλαμβάνει είναι :



Internet Browser / Calendar / Camera / Clock / Email / ES File Explorer / Flash Player / Gallery / Google Gmail / Google Maps / Google Market / Google Navigation / Google Search / Google Talk / Spare Parts / Voice search


Βαθμολογία :  6.5


Σχόλιο : Tο Android 2..2 που είναι εγκατεστημένο λειτουργεί απροβλημάτιστα αλλά οι stock εφαρμογές είναι εξαιρετικά περιορισμένες τόσο σε αριθμό όσο και σε ποικιλία.


 3. Hardware
 
Το Herotab M10V2 φοράει επεξεργαστή IMX Freescale 515 στα 800Mhz, υποβοηθούμενος από την κάρτα επεξεργασίας γραφικών AMD Z430. Διαθέτει 512ΜΒ RAM και 16GB ROM, εμπρόσθια κάμερα ανάλυσης 1.3MP, G-Sensor 360 μοιρών, Bluetooth, και φυσκά ενσωματωμένο Wi-Fi. Η οθόνη του είναι IPS capacitive 9.7 ιντσών με ανάλυση 1024 x 768 και υποστηρίζει 2 σημεία αφής.


Βαθμολογία :  8


Σχόλιο :  Το μόνο σημείο που ξεχωρίζει είναι τα 16GB ενσωματωμένης μνήμης.


4. Οθόνη

Το Herotab M10V2 έχει IPS capacitive οθόνη 9.7 ιντσών με ανάλυση 1024 x 768 και υποστηρίζει 2 σημεία αφής. Είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη και απαιτεί μόνο ένα απαλό άγγιγμα. Είναι επίσης ιδιαίτερα ακριβής και εύχρηστη.


Η φωτεινότητα και η ευκρίνεια της βρίσκονται σε εξαιρετικό επίπεδο με αποτέλεσμα το M10V2 να μπορεί να χρησιμοποιηθεί με άνεση ακόμη και σε ανοιχτά περιβάλλοντα με πλήρη έκθεση στον ήλιο, διατηρώντας τα περιεχόμενα της οθόνης ορατά και ευανάγνωστα.


Βαθμολογία :  9.8


Σχόλιο : Η οθόνη του Herotab M10V2 είναι χωρίς καμία αμφιβολία το δυνατότερο σημείο του.


5. Επεξεργαστής/Γραφικά


Ο IMX Freescale 515 έχει χρησιμοποιηθεί από αρκετά tablets και είναι ήδη στην αγορά για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.  


Video


Η αναπαραγωγή βίντεο στο Herotab M10V2 είναι κάπως ιδιόρυθμη και σχετίζεται απόλυτα με το ποιος video player θα χρησιμοποιηθεί. Για τις βίντεο δοκιμές στο M10V2 χρησιμοποίησα τον Mobo Player και τον mVideo Player. Πιο συγκεκριμένα, το M10V2 δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα στην αναπαραγωγή αρχείων τύπου AVI και MP4 και με τους 2 players. Σε ότι αφορά την αναπαραγωγή αρχείων MKV, ο mVideo Player δεν μπόρεσε να αναπαράγει τα Australia και I.A.2012 ενώ ο Mobo τα αναπαρήγαγε πολύ “σπαστά“ σαν σε αργή κίνηση και με τον ήχο να χάνεται μετά από λίγο. Και οι 2 players αναπαρήγαγαν τέλεια το Californication.
To συμπέρασμα στο οποίο καταλήγω είναι πως αυτό που φαίνεται να επηρεάζει την σωστή αναπαραγωγή κάποιων MKV αλλά και MP4 αρχείων στο  M10V2 είναι o τρόπος κωδικοποίησης που έχει χρησιμοποιηθεί για τον ήχο.


3D παιχνίδια


Τα περισσότερα παιχνίδια εκτελούνται χωρίς πρόβλημα στο M10V2. Από τα παιχνίδια που χρησιμοποιώ για τις δοκιμές μου, μόνο το PES2011 είναι προβληματικό. Η κίνηση είναι αργή και σπασμένη. Όλα τα υπόλοιπα παίζουν από τέλεια εώς πολύ καλά. Ένα πρόβλημα το οποίο ακόμα δεν έχει διορθωθεί στο M10V2 είναι ο G-sensor o οποίος δεν λειτουργεί καθόλου σωστά και είναι αδύνατον να χρησιμοποιηθεί στα παιχνίδια.

Βαθμολογία : 8


Σχόλιο : Λόγω της αδυναμίας του για απροβλημάτιστη  αναπαραγωγή περιεχομένου βίντεο.


6. Συνδεσιμότητα και υποδοχές

Το Herotab M10V2 διαθέτει μία 30pin υποδοχή για την σύνδεση των αντίστοιχων USB καλωδίων με PC ή USB sticks και ενσύρματο πληκτρολόγιο ή ποντίκι, των οποίων η σύνδεση λειτουργεί άψογα.

Κάμερα


Το Herotab M10V2 διαθέτει μία τυπικής ποιότητας κάμερα ανάλυσης 1.3MP, η οποία αποδίδει ικανοποιητικά μέσα στα όρια των δυνατοτήτων της.

Wi-Fi / 3G


Ο δέκτης Wi-Fi του Herotab M10V2 είναι πολύ σταθερός και ευαίσθητος. Βλέπει δίκτυα σε κοντινές αποστάσεις, το σήμα διατηρείται χωρίς προβλήματα και η γενικότερη πλοήγηση στο διαδίκτυο είναι ευχάριστη.

Υποστηρίζει σύνδεση 3G μέσω USB modem, σύμφωνα με τον κατασκευαστή ενώ υπάρχει και η έκδοση με ενσωματωμένο 3G.

Έξοδος ακουστικών – Ηχεία – Μικρόφωνο 


Παρέχεται η standard έξοδος ακουστικών μέσω μίας εξόδου stereo mini jack. Υπάρχει 1 ηχείο στο πίσω μέρος του Herotab M10V2 και η παρεχόμενη ένταση είναι πολύ ικανοποιητική. Σε ότι αφορά την ποιότητα του αναπαραγόμενου ήχου, βρίσκεται στα φυσιολογικά επίπεδα για αυτήν την κατηγορία. Η ευαισθησία και ποιότητα του ενσωματωμένου μικροφώνου είναι επίσης ικανοποιητική και κρίνεται επαρκής.

Bluetooth

Το Bluetooth λειτουργεί άψογα, και συνδέθηκε εύκολα με έναν εξωτερικό δέκτη GPS, μετατρέποντας το M10V2 σε έναν ιδιαίτερα εντυπωσιακό και ευανάγνωστο GPS πλοηγό.
 
Βαθμολογία : 7.5


Σχόλιο : Η έλλειψη εισόδων USB και HDMI επάνω στην συσκευή είναι πολύ σημαντικές, αλλά και αναμενόμενες από την στιγμή που το M10V2 ακολουθεί το σχεδιαστικό πρότυπο του iPad 1. 


7. Μπαταρία

Το Herotab M10V2 διαθέτει μπαταρία ιόντων λιθίου με χωρητικότητα 3200mAh, παρέχοντας κατά μέσο όρο αυτονομία 4 εώς 6 ώρες ανάλογα πάντα με την χρήση και τις ρυθμίσεις που έχουμε κάνει. Για μία πλήρη φόρτιση χρειάζονται περίπου 3 ώρες.

Πιο συγκεκριμένα, στην αναπαραγωγή AVI και MP4 video με την φωτεινότητα στο 50%, την ένταση του ήχου στο 75% και το Wi-Fi απενεργοποιημένο, η μπαταρία του Herotab M10V2 διήρκησε 6 ώρες και 7 λεπτά. Στα Angry Birds Seasons και με την ένταση του ήχου πολύ χαμηλά, το M10V2 έδωσε 5 ώρες και 35 λεπτά συνεχόμενου παιχνιδιού.

Με το Wi-Fi ενεργοποιημένο, η διάρκεια πέφτει στις 4 με 5 ώρες και ανάλογα πάντα με το περιεχόμενο της πλοήγησης μας. Σε κατάσταση sleep καταναλώνει επίσης πολύ λίγη ενέργεια.


Βαθμολογία : 9.7


Σχόλιο : Εξαιρετική διάρκεια σε ότι αφορά την αναπαραγωγή video, web surfing και gaming, βρίσκεται αρκετά πάνω από τον μέσο όρο και μπορεί να καλύψει τον μέσο χρήστη με το παραπάνω.


Τελικό Συμπέρασμα 

Το Herotab M10V2 είναι ένα πολύ καλής ποιότητας και κατασκευής tablet με εξαιρετική οθόνη και πολύ καλές δυνατότητες ως media player.
Ο δέκτης WiFi είναι από τους καλύτερους που έχω συναντήσει ενώ και η αυτονομία του είναι από τις μεγαλύτερες που μπορεί να βρει κανείς σε unbranded tablet. Επίσης το σχήμα του το καθιστά ιδανικό και  για διάβασμα βιβλίων.

Στην Ελλάδα, το Herotab M10V2 είναι διαθέσιμο από το e-tablet στην τιμή των 299€.

Βαθμολογία(Μ.Ο) : 8.2


Σχόλιο : Μία πολύ καλή επιλογή για όποιον ψάχνει κάτι σε στυλ iPad αλλά με λειτουργικό Android, καλύτερη συνδεσιμότητα  και πιο προσιτή τιμή.


 Video Reviews @ Tabletistas Network on YouTube

_________________________________
 Tabletistas
Android/Windows Tablets Reviews & News 
___________________________________________________


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου