Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011


QuickSilver C7 – Πλήρες Τεστ και Παρουσίαση


To QuickSilver C7  αγορασμένο τον περασμένο Σεπτέμβριο, είναι το τέταρτο tablet της συλλογής μου. Είναι εξαιρετικό σε όλους τους τομείς και είναι αυτό που χρησιμοποιώ περισσότερο από όλα.  Η προσωπική μου άποψη είναι πως είναι μία πολύ καλή επιλογή στην κατηγορία των 200 ευρώ που μπορεί να καλύψει άνετα τις ανάγκες της πλειοψηφίας των χρηστών που προσανατολίζονται σε 7ιντσο tablet.


1. Συσκευασία – Περιεχόμενα – Εξωτερική περιγραφή

Το κουτί στο οποίο περιέχεται το QuickSilver C7, είναι το γνωστό generic κουτί που χρησιμοποιείται για πολλά unbranded tablets. Η φωτογραφία στο επάνω μέρος του κουτιού είναι επίσης generic και όχι αυτή του QuickSilver C7. 






Ανοίγοντας το κουτί, βρίσκουμε το QuickSilver C7, ένα user manual, τον φορτιστή ρεύματος, ένα καλώδιο mini USB σε θηλυκό USB, ένα καλώδιο mini USB σε αρσενικό USB και ένα ζευγάρι ακουστικά(ψείρες).






Το QuickSilver C7 δίνει την αίσθηση ενός ιδιαίτερα συμπαγούς και καλά κατασκευασμένου και συναρμολογημένου προιόντος. Είναι unbranded και δεν αναγράφεται τίποτα στο πίσω ή μπροστά μέρος του, πλην των ονομασιών των υποδοχών και πλήκτρων που διαθέτει.


Εμφανισιακά, θεωρώ ότι είναι ένα ιδιάιτερα όμορφο tablet και σε αυτό συντελεί το ασημί χρώμα του. Στο μπροστά μέρος και επάνω δεξιά υπάρχει η κάμερα, στη δεξιά πλευρά υπάρχουν(από αριστερά προς τα δεξιά) οι διαθέσιμες υποδοχές του QuickSilver C7 – mini USB, mini HDMI, μικρόφωνο, είσοδος ακουστικών, είσοδος κάρτας MicroSDHC(εώς 32GB), είσοδος ρεύματος, ενδεικτικό λαμπάκι φόρτισης και το πλήκτρο On/Off – στο επάνω μέρος βρίσκουμε τα πλήκτρα Home και Menu, και τέλος στην πίσω πλευρά βλέπουμε το ηχείο και το πλήκτρο Hard Reset.

Οι διαστάσεις του είναι 19.2(μ)x12.1(υ)x1.1(π) και το βάρος του 377 γραμμάρια. Είναι ιδιαίτερα ξεκούραστο και ελαφρύ στο κράτημα του ακόμα και με ένα χέρι.




Βαθμολογία : 9 

Σχόλιο : Χάνει το άριστα λόγω της generic συσκευασίας, της unbranded εμφάνισης του και της έλλειψης μίας δεύτερης εισόδου mini USB, τα οποία όμως αν υπήρχαν, είναι βέβαιο ότι θα ανέβαζαν και την τιμή του.


2. Software(OS, Applications & Android Market)

Η εκτέλεση όλων των εφαρμογών είναι πολύ γρήγορη, χωρίς κολλήματα ή κρασαρίσματα(εκτός ελαχίστων περιπτώσεων) ενώ και το Android Market λειτουργεί απροβλημάτιστα, είναι ταχύτατο και παρέχει ολοκληρωτική πρόσβαση σε όλες τις διαθέσιμες εφαρμογές.

Το λειτουργικό του σύστημα είναι το android 2.3.3 και οι stock εφαρμογές που περιλαμβάνει είναι :

Alarm Clock - Aldiko Reader - APK Installer - Internet Browser – Calculator – Calendar - Camera – Downloads – eMail - ES File Explorer - ES Task Manager - Flash Player - FW Tool – Gallery - Google Gmail - Google Latitude - Google Maps - Google Market - Google Navigation - Google Places - Google Search - Google Talk - Spare Parts

Βαθμολογία :  9.5

Σχόλιο : Θα μπορούσε να είναι πιο πλήρες σε ότι αφορά τις προεγκατεστημένες stock εφαρμογές από τον κατασκευαστή (ανεξάρτητα από αυτές που εγκαθιστούν στο e-tablet κατά τον έλεγχο του QuickSilver C7).


 3. Hardware
 
Το QuickSilver C7 φοράει επεξεργαστή Telechips TCC8803 στα 1.2Ghz, υποβοηθούμενος από την κάρτα επεξεργασίας γραφικών Mali-200. Διαθέτει 512ΜΒ RAM και 4GB ROM, κάμερα ανάλυσης 1.3MP, G-Sensor 360 μοιρών και φυσκά ενσωματωμένο Wi-Fi. Η οθόνη του είναι capacitive 7 ιντσών με ανάλυση 800 x 480 και υποστηρίζει 2 σημεία αφής.

Βαθμολογία :  9

Σχόλιο : Κλασσικά χαρακτηριστικά για την κατηγορία τιμής του, πλην του επεξεργαστή ο οποίος και είναι υπεύθυνος για την υψηλή βαθμολόγηση σε ότι αφορά συνολικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά.


4. Οθόνη

Το QuickSilver C7 έχει capacitive οθόνη 7 ιντσών με ανάλυση 800 x 480 και υποστηρίζει 2 σημεία αφής. Είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη αλλά όχι υπεραυαίσθητη έτσι ώστε να δημιουργεί δυσκολίες κατά την χρήση της. Μερικές φορές χρειάζεται παραπάνω πίεση για να ανταποκριθεί. Έχει επίσης μεγάλη αντανάκλαση, κάτι που είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα των tablets  σε αυτήν την κατηγορία τιμής.

Η φωτεινότητα της κυμαίνεται στα φυσιολογικά για την κατηγορία επίπεδα. Η εικόνα της γενικώς είναι καθαρή και ευανάγνωστη κάνοντας την πολύωρη χρήση QuickSilver C7 ακόμη πιο άνετη.

Σε ανοιχτά περιβάλλοντα με έκθεση στον ήλιο είναι εξαιρετικά δύσκολο να χρησιμοποιηθεί ακόμα και με την φωτεινότητα στο μέγιστο, κάτι εντελώς αναμενόμενο βέβαια, από την στιγμή που ακόμα και τα πολύ ακριβότερα tablets δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν με απόλυτη επιτυχία σε μία τέτοιου είδους χρήση.

Βαθμολογία :  8

Σχόλιο : Η οθόνη χωρίς να ξεχωρίζει για κάτι ιδιαίτερο, παραμένει σε υψηλά επίπεδα χρηστικότητας συντελώντας στην καθημερινή και πλήρη αξιοποίηση της συσκευής. 


5. Επεξεργαστής/Γραφικά

Ο Telechips TCC8803 παρ’ότι σχετικά άγνωστος και όχι ιδιαίτερα διαδεδομένος, αποδεικνύεται πανίσχυρος και ικανός να ανταπεξέλθει στα πάντα.

Video

Ο TCC8803 αναπαράγει με μεγάλη ευκολία και απόλυτη ποιότητα κάθε είδους αρχείο βίντεο. Δεν αντιμετωπίζει καμία δυσκολία ούτε και στην αναπαραγωγή Full HD 1080p περιεχομένου ανάλυσης 1920 x 1080, η οποία γίνεται απολύτως ομαλά και χωρίς κανένα “σπάσιμο” της εικόνας.

3D παιχνίδια

Άλλος ένας τομέας όπου ο TCC8803 ξεχωρίζει. Καμία επίσης δυσκολία σε ότι αφορά τα παιχνίδια ακόμα και για τα πιο απαιτητικά από αυτά. Για παράδειγμα, το Asphalt HD και το PES2011 λειτουργούν εξαιρετικά και χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση, κάνοντας το gaming στο QuickSilver C7 εξαιρετικά εθιστικό.

Βαθμολογία : 10

Σχόλιο : Αναμφισβήτητα, το κορυφαίο χαρακτηριστικό του QuickSilver C7 είναι ο επεξεργαστής του, Telechips TCC8803, ο οποίος είναι και με διαφορά ο κορυφαίος από όσους έχω δοκιμάσει ως τώρα.


6. Συνδεσιμότητα και υποδοχές

Το QuickSilver C7 διαθέτει τις standard υποδοχές σύνδεσης που βρίσκουμε στην πλειονότητα των tablets στην κατηγορία των 7 ιντσών.

Mini USB

Στην mini USB μπορούμε να συνδέσουμε USB sticks, ενσύρματο πληκτρολόγιο ή ποντίκι, ενώ με το καλώδιο mini USB σε αρσενικό USB μπορεί να συνδεθεί σε ηλεκτρονικό υπολογιστή για μεταφορά αρχείων. Δοκίμασα με απόλυτη επιτυχία την σύνδεση όλων των παραπάνω περιφερειακών και δεν διαπίστωσα κανένα πρόβλημα σε καμία από αυτές τις συνδέσεις.

Mini HDMI

Η έξοδος mini HDMI λειτουργεί άψογα. Η σύνδεση ενός καλωδίου HDMI αναγνωρίζεται άμεσα από το QuickSilver C7, μεταφέροντας ταχύτατα την εικόνα στην τηλεόραση. Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο είναι ότι το QuickSilver C7 κάνει cloning της εικόνας του στην τηλεόραση, δηλαδή διατηρεί την εικόνα αυτούσια στην οθόνη του και παράλληλα η ίδια εικόνα προβάλλεται και στην τηλεόραση που έχει συνδεθεί. Παράλληλα, ο ήχος μεταδίδεται τόσο μέσω HDMI όσο και από την αναλογική έξοδο ακουστικών. Οι επιλογές ρυθμίσεων για το  HDMI είναι πολλές παρέχοντας μεγάλες δυνατότητες για την επίτευξη της καλύτερης ποιοτικά σύνδεσης με την τηλεόραση μας. Η χρηστικότητα του QuickSilver C7 διατηρείται σε κορυφαία επίπεδα εξαιτίας αυτής του της ικανότητας, και σε συνδυασμό με την απαράμιλλη ικανότητα του στην αναπαραγωγή video αποτελεί και ένα έξοχο media player.

Κάμερα

Το QuickSilver C7 διαθέτει μία τυπικής ποιότητας κάμερα ανάλυσης 1.3MP, η οποία αποδίδει ικανοποιητικά μέσα στα όρια των δυνατοτήτων της.

Wi-Fi / 3G

Ο δέκτης Wi-Fi του QuickSilver C7 είναι πολύ σταθερός και αρκετά ευαίσθητος. Βλέπει δίκτυα σε κοντινές αποστάσεις, το σήμα διατηρείται χωρίς προβλήματα και η γενικότερη πλοήγηση στο διαδίκτυο είναι ευχάριστη. Υποστηρίζει σύνδεση 3G μέσω USB modem, αλλά δεν είχα την δυνατότητα να το δοκιμάσω και να επιβεβαιώσω με ποια USB modems διαθέσιμα στην ελληνική αγορά είναι συμβατό. Θα επανέλθω σύντομα σχετικά με αυτό το θέμα, ενημερώνοντας εκ νέου το συγκεκριμένο review

Έξοδος ακουστικών – Ηχεία – Μικρόφωνο 

Παρέχεται η standard έξοδος ακουστικών μέσω μίας εξόδου stereo mini jack. Υπάρχει ένα μικρό ηχείο στο πίσω μέρος του QuickSilver C7 και η παρεχόμενη ένταση είναι εντυπωσιακή αν αναλογιστεί κανείς το μικρό του μέγεθος. Σε ότι αφορά την ποιότητα του αναπαραγόμενου ήχου, βρίσκεται στα φυσιολογικά επίπεδα για αυτήν την κατηγορία όντας ικανοποιητικός. Η ευαισθησία και ποιότητα του ενσωματωμένου μικροφώνου είναι επίσης ικανοποιητική και κρίνεται επαρκής. Στις δοκιμαστικές φωνητικές κλήσεις μέσω Skype, ο συνομιλητής μου με άκουγε καθαρά και χωρίς πρόβλημα.
 
Βαθμολογία : 9.5

Σχόλιο : Όλες οι υποδοχές λειτουργούν άψογα, το Wi-Fi είναι ευαίσθητο και σταθερό και το HDMI αποτελεί άλλο ένα σημείο αναφοράς. 


7. Μπαταρία

Το QuickSilver C7 διαθέτει μπαταρία ιόντων λιθίου με χωρητικότητα 3400mAh, παρέχοντας κατά μέσο όρο αυτονομία 3 εώς 5 ώρες ανάλογα πάντα με την χρήση και τις ρυθμίσεις που έχουμε κάνει. Για μία πλήρη φόρτιση χρειάζεται 90 λεπτά.

Πιο συγκεκριμένα, στην αναπαραγωγή Full HD 1080p video ανάλυσης 1920 x 1080, με τον Mobo Player, την φωτεινότητα στο 50%, την ένταση του ήχου στο 75% και το Wi-Fi απενεργοποιημένο, η μπαταρία του Quicksilver C7 διήρκησε 3 ώρες και 46 λεπτά. Με τις ίδιες ρυθμίσεις σε ότι αφορά τα παιχνίδια, η διάρκεια μπορεί να φτάσει οριακά μέχρι και τις 5 ώρες συνεχούς gaming και ανάλογα με το πόσο απαιτητικό είναι το παιχνίδι βέβαια.

Στα ίδια επίπεδα διάρκειας βρίσκεται η μπαταρία και στον τομέα του internet surfing με το Wi-Fi ενεργοποιημένο, δηλαδή 3-4 ώρες και ανάλογα πάντα με το περιεχόμενο της πλοήγησης μας. Στην αναπαραγωγή μουσικής και το διάβασμα βιβλίων η διάρκεια αναμένεται να ξεπερνά τις 5 ώρες, κάτι που όμως δεν είχα τον χρόνο να επιβεβαιώσω προσωπικά.

Σε κατάσταση sleep mode το QuickSilver C7 καταναναλώνει απειροελάχιστη ενέργεια. Αρκετές φορές μάλιστα, ξεχνώντας να το απενεργοποιήσω και χρησιμοποιώντας το ξανά μετά από 24 ή και παραπάνω ώρες, διαπίστωσα ότι το ποσοστό της μπαταρίας παρέμενε στα ίδια σχεδόν επίπεδα με την προηγούμενη φορά που το είχα χρησιμοποιήσει, έχοντας μόνο μία πολύ μικρή πτώση. 

Βαθμολογία : 8

Σχόλιο : Τυπική διάρκεια αναφορικά με την κατηγορία τιμής όπου ανήκει το QuickSilver C7. Ούτε πολύ αλλά ούτε και λίγο, πιστεύω ότι βρίσκεται σε έναν μέσο όρο που μπορεί να καλύψει τον μέσο χρήστη με ευκολία.


Τελικό Συμπέρασμα 

Το QuickSilver C7 είναι ένα εξαιρετικό tablet κατά την προσωπική μου άποψη και εμπειρία μαζί του, στην κατηγορία των 7 ιντσών και σε τιμή κάτω των 200€.
Είναι ένας εξαιρετικός media player που παίζει τα πάντα, μία πολύ δυνατή φορητή παιχνιδομηχανή και ένα ιδανικό e-reader για τους λάτρεις των βιβλίων.
Θεωρώ ότι δεν έχει αντίπαλο σε αυτήν την τιμή και με αυτά τα χαρακτηριστικά και θα πάω ένα βήμα παραπέρα χαρακτηρίζοντας το ως best buy στην κατηγορία του, για όποιον βέβαια δεν θεωρεί την παρουσία ενσωματωμένου 3G αναγκαία.

Βαθμολογία(Μ.Ο) : 9

Σχόλιο : Mέχρι να εμφανιστεί ο διάδοχος του QuickSilver C7, θα αποτελεί και επίσημα το σημείο αναφοράς μου για τα επόμενα reviews των tablets που έχω προγραμματισμένα.


 Video Reviews @ Tabletistas Network on YouTube



_________________________________
 Tabletistas
Android/Windows Tablets Reviews & News
___________________________________________________ 


2 comments:

Μανώλης Τσαγκαράκης είπε...

πολύ καλή παρουσίαση!!! :)

Tabletistas είπε...

Αν και καθυστερημένα, σε ευχαριστώ πολύ!!!

Δημοσίευση σχολίου