Κυριακή 25 Μαρτίου 2012


playTAB e7 – Πλήρες Τεστ και Παρουσίαση


To playTAB e7(ευρύτερα γνωστό με την ονομασία Ly-F1s) είναι ο αντικαταστάτης του Quicksilver C7 που είχα για αρκετό καιρό και μπορώ να πω ότι το έχει αντικαταστήσει επάξια σε όλους τους τομείς. Η προσωπική μου άποψη είναι πως αποτελεί μία πολύ καλή επιλογή στην κάτω των 200 ευρώ κατηγορία που μπορεί να καλύψει άνετα τις ανάγκες της πλειοψηφίας των χρηστών που προσανατολίζονται σε 7ιντσο tablet. Mε τιμή προσφοράς 179€ που συμπεριλαμβάνει μαλακή θήκη μεταφοράς και καλώδιο HDMI πιστεύω ότι είναι ένα από τα καλύτερα best value for money στην ελληνική αγορά.



1. Συσκευασία – Περιεχόμενα – Εξωτερική περιγραφή – Ποιότητα κατασκευής

Το κουτί στο οποίο περιέχεται το playTAB e7, είναι το generic κουτί που χρησιμοποιείται για πολλά unbranded tablets. Η φωτογραφία στο επάνω μέρος του κουτιού είναι επίσης generic και όχι αυτή του playTAB e7. 


Ανοίγοντας το κουτί, βρίσκουμε το playTAB e7, ένα user manual, τον φορτιστή ρεύματος και ένα καλώδιο mini USB σε αρσενικό USB.


Το playTAB e7 δίνει την αίσθηση ενός ιδιαίτερα συμπαγούς και καλά κατασκευασμένου και συναρμολογημένου – αν και πλαστικού – προιόντος. Είναι unbranded και δεν αναγράφεται τίποτα στο πίσω ή μπροστά μέρος του, πλην των ονομασιών των υποδοχών και πλήκτρων που διαθέτει.
Εμφανισιακά, θεωρώ ότι είναι ένα ιδιαίτερα όμορφο tablet και σε αυτό συντελεί το λεπτό του πάχος κυρίως. 

Στην πρόσοψη στο κέντρο υπάρχει η κάμερα, δεξιότερα είναι το ενδεικτικό λαμπάκι φόρτισης και κάτω από αυτό τα capacitive πλήκτρα Back, Home και Menu


Στη δεξιά πλευρά υπάρχουν(από αριστερά προς τα δεξιά) οι διαθέσιμες υποδοχές του playTAB e7 – είσοδος ρεύματος, mini USB, mini HDMI, πλήκτρο Hard Reset, είσοδος ακουστικών, μικρόφωνο. 


Η είσοδος κάρτας MicroSDHC(εώς 32GB) βρίσκεται στο κάτω μέρος. 


Τα πλήκτρα On/Off και ρύθμισης της έντασης του ήχου βρίσκονται στο επάνω μέρος.


Και τέλος στην πίσω πλευρά υπάρχει το ηχείο.


Λόγω του λεπτού του πάχους και του πλαστικού πλαισίου του παρατηρείται το γνωστό “water rippling effect”, το οποίο όμως και ευτυχώς δεν είναι τόσο έντονο και ώστε να καταντάει εκνευριστικό όπως σε άλλα tablets.

Οι διαστάσεις του είναι 19.4(μ)x12(υ)x1(π) και το βάρος του 336 γραμμάρια. Είναι ιδιαίτερα ξεκούραστο και ελαφρύ στο κράτημα του ακόμα και με ένα χέρι.



Βαθμολογία : 9 

Σχόλιο : Χάνει το άριστα λόγω της generic συσκευασίας, της unbranded εμφάνισης του και της έλλειψης μίας δεύτερης εισόδου mini USB.


2. Software(OS, Applications & Google Play)

Στο playTAB e7 της δοκιμής εγκατέστησα μία custom rom Αndroid 4.0.3 ICS, η οποία είναι εξαρχής στα αγγλικά και ρουταρισμένη. Η εκτέλεση όλων των εφαρμογών είναι πολύ γρήγορη, χωρίς κολλήματα ή κρασαρίσματα(εκτός ελαχίστων περιπτώσεων) ενώ και το Google Play λειτουργεί απροβλημάτιστα, είναι ταχύτατο και παρέχει ολοκληρωτική πρόσβαση σε όλες τις διαθέσιμες εφαρμογές, μόνο όμως με το Aurora Market Fix. Η διαδικασία εγκατάστασης του συγκεκριμένου fix χρειάζεται κάποιες παραπάνω γνώσεις και δεν ενδείκνυται για αρχάριους χρήστες. Λογικά, σύντομα το θέμα θα έχει λυθεί. Μέχρι όμως να συμβεί αυτό το e-tablet εγκαθιστά το Aurora Market Fix εκ των προτέρων.

Βαθμολογία :  -

Σχόλιο : Δεν κρίνεται καθώς χρησιμοποίησα custom rom και market fix.


 3. Hardware

Το playTAB e7 φοράει επεξεργαστή ΑllWinner A10 στα 1Ghz, υποβοηθούμενος από την κάρτα επεξεργασίας γραφικών Mali-400. Διαθέτει 512ΜΒ RAM και 8GB ROM, κάμερα ανάλυσης 0.3MPG-Sensor 360 μοιρών και φυσκά ενσωματωμένο Wi-Fi. Η οθόνη του είναι capacitive 7 ιντσών με ανάλυση 800 x 480 και υποστηρίζει 5 σημεία αφής. 

Βαθμολογία :  9.5

Σχόλιο : Eξαιρετικά χαρακτηριστικά για την κατηγορία τιμής του.


4. Οθόνη

Το playTAB e7 έχει capacitive οθόνη 7 ιντσών με ανάλυση 800 x 480 και υποστηρίζει 5 σημεία αφής. Είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη και φωτεινή.
Η εικόνα της γενικώς είναι καθαρή και ευανάγνωστη κάνοντας την πολύωρη χρήση του playTAB e7 ακόμη πιο άνετη.

Βαθμολογία :  9

Σχόλιο : Η οθόνη είναι αρκετά υψηλού επιπέδου συντελώντας στην καθημερινή και πλήρη αξιοποίηση της συσκευής με ιδιαίτερη άνεση. 


5. Επεξεργαστής/Γραφικά

Ο AllWinner A10 αποτελεί μία από τις πλέον  διαδεδομένες επιλογές στους κατασκευαστές, και αποδεικνύεται πανίσχυρος και ικανός να ανταπεξέλθει στα πάντα.

Video
Το playTAB e7 αναπαράγει με μεγάλη ευκολία και απόλυτη ποιότητα κάθε είδους αρχείο βίντεο. Δεν αντιμετωπίζει καμία δυσκολία ούτε και στην αναπαραγωγή Full HD 1080p περιεχομένου ανάλυσης 1920 x 1080, η οποία γίνεται απολύτως ομαλά και χωρίς κανένα “σπάσιμο” της εικόνας.

3D παιχνίδια
Άλλος ένας τομέας όπου το playTAB e7 ξεχωρίζει. Καμία επίσης δυσκολία σε ότι αφορά τα παιχνίδια ακόμα και για τα πιο απαιτητικά από αυτά. To accelerometer δεν λειτουργεί σωστά σε κάποια παιχνίδια.

Βαθμολογία : 10

Σχόλιο : Ουδέν σχόλιο.


6. Συνδεσιμότητα και υποδοχές

Το playTAB e7 διαθέτει τις standard υποδοχές σύνδεσης που βρίσκουμε στην πλειονότητα των tablets στην κατηγορία των 7 ιντσών.

Mini USB
Στην mini USB μπορούμε να συνδέσουμε το playTAB e7 με τον υπολογιστή μας για την ανταλλαγή αρχείων. Πολύ σημαντικό επίσης είναι ότι το playTAB e7 μπορεί και φορτίζει μέσω της θύρας mini USB. Kαθώς στην συσκευασία δεν περιλαμβάνεται καλώδιο mini USB σε θηλυκό full USB δεν κατάφερα να δοκιμάσω αν αναγνωρίζει την σύνδεση USB sticks ή πληκτρολογίου, που θεωρητικά γίνεται χωρίς πρόβλημα.

Mini HDMI
Η έξοδος mini HDMI λειτουργεί άψογα. Η σύνδεση ενός καλωδίου HDMI αναγνωρίζεται άμεσα από το playTAB e7, μεταφέροντας ταχύτατα την εικόνα στην τηλεόραση. Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο είναι ότι το playTAB e7 κάνει cloning της εικόνας του στην τηλεόραση, δηλαδή διατηρεί την εικόνα αυτούσια στην οθόνη του και παράλληλα η ίδια εικόνα προβάλλεται και στην τηλεόραση που έχει συνδεθεί.

Κάμερα
Το playTAB e7 διαθέτει μία τυπικής ποιότητας κάμερα ανάλυσης 0.3MP, η οποία αποδίδει πολύ καλά στις βιντεοκλήσεις μέσω Skype.

Wi-Fi
Ο δέκτης Wi-Fi του playTAB e7 είναι πολύ σταθερός και ευαίσθητος. Βλέπει δίκτυα σε κοντινές αποστάσεις, το σήμα διατηρείται χωρίς προβλήματα και η γενικότερη πλοήγηση στο διαδίκτυο είναι ευχάριστη. 

Έξοδος ακουστικών – Ηχεία – Μικρόφωνο 
Παρέχεται η standard έξοδος ακουστικών μέσω μίας εξόδου stereo mini jack. Υπάρχει ένα μικρό ηχείο στο πίσω μέρος του playTAB e7 και η παρεχόμενη ένταση κρίνεται επαρκής. Σε ότι αφορά την ποιότητα του αναπαραγόμενου ήχου, βρίσκεται στα φυσιολογικά επίπεδα για αυτήν την κατηγορία όντας ικανοποιητικός. Η ευαισθησία και ποιότητα του ενσωματωμένου μικροφώνου είναι επίσης ικανοποιητική και κρίνεται επαρκής. Στις δοκιμαστικές φωνητικές κλήσεις μέσω Skype, ο συνομιλητής μου με άκουγε καθαρά και χωρίς πρόβλημα.
 
Βαθμολογία : 9.5

Σχόλιο : Όλες οι υποδοχές λειτουργούν άψογα, το Wi-Fi είναι ευαίσθητο και σταθερό και το HDMI αποτελεί άλλο ένα σημείο αναφοράς. 


7. Μπαταρία

Το playTAB e7 διαθέτει μπαταρία ιόντων λιθίου με χωρητικότητα 3000mAh, παρέχοντας κατά μέσο όρο αυτονομία 5 εώς 6 ώρες ανάλογα πάντα με την χρήση και τις ρυθμίσεις που έχουμε κάνει. Για μία πλήρη φόρτιση χρειάζεται 2 ώρες και 10 λεπτά.

Πιο συγκεκριμένα, στην αναπαραγωγή Full HD 1080p video ανάλυσης 1920 x 1080, με τον Mobo Player, την φωτεινότητα στο 50%, την ένταση του ήχου στο 75% και το Wi-Fi απενεργοποιημένο, η μπαταρία του playTAB e7 έδωσε την εντυπωσιακή διάρκεια των 5 ωρών ακριβώς.
Σε συνεχή αναπαραγωγή HD video στο Youtube διήρκησε 3 ώρες και 48 λεπτά.

Βαθμολογία : 9.5

Σχόλιο : Εξαιρετική διάρκεια αναφορικά με την κατηγορία τιμής όπου ανήκει το playTAB e7. Σίγουρα αυτό που ξεχωρίζει κατά την άποψη μου ειδικά σε συνδυασμό με την τιμή του.


Τελικό Συμπέρασμα 

Το playTAB e7 είναι ένα εξαιρετικό tablet κατά την προσωπική μου άποψη και εμπειρία μαζί του, στην κατηγορία των 7 ιντσών και σε τιμή κάτω των 200€.
Είναι ένας εξαιρετικός media player που παίζει τα πάντα, μία πολύ δυνατή φορητή παιχνιδομηχανή και ένα ιδανικό e-reader για τους λάτρεις των βιβλίων.
Θεωρώ ότι δεν έχει αντίπαλο σε αυτήν την τιμή και με αυτά τα χαρακτηριστικά και θα πάω ένα βήμα παραπέρα χαρακτηρίζοντας το ως το απόλυτο best buy στην κατηγορία του.

Βαθμολογία(Μ.Ο) : 9.41

Σχόλιο : Το playTAB e7 το χαρακτηρίζω και επίσημα ως τον διάδοχο του κορυφαίου επίσης QuickSilver C7, και αποτελεί το νέο σημείο αναφοράς μου, ειδικά για tablets σε αυτήν την κατηγορία τιμής.


 
Video Review @ Tabletistas Network on YouTube
 ___________________________________________________ 
 
 Tabletistas
Android/Windows Tablets Reviews & News
___________________________________________________


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου